Hoe kan virtual staging KMO’s helpen hun kantoorruimte te optimaliseren?

08 Avril 2022
Hoe kan virtual staging KMO’s helpen hun kantoorruimte te optimaliseren?

Het kan beschouwd worden als een revolutie in de vastgoedsector: virtual staging zal ongetwijfeld zijn stempel drukken op de plaatsbezoeken en vastgoedprojecten van morgen. Het is vergelijkbaar met augmented reality en visualiseert vastgoed in 2D of 3D om klanten een bezoek te laten brengen en om bepaalde inrichtingsmogelijkheden ervan te simuleren. 

Growners begon met het gebruik van virtual staging om het inrichtingspotentieel van zijn vastgoedprojecten optimaal te visualiseren ten behoeve van kmo’s. Met ‘klassieke’ bezoeken of plannen ondervinden klanten zonder ervaring met kantoorruimtes vaak moeilijkheden om de mogelijkheden te doorzien van een lege ruimte, en om zich een idee te vormen van hoe ze hun teams en installaties zouden kunnen integreren. 

Met behulp van visuele simulaties in 2D of 3D kan deze technologie klanten helpen om zich in te beelden hoe hun kantoren er kunnen uitzien en hoe de beschikbare ruimte optimaal kan worden benut. Het gebruik van virtual staging biedt voor de toekomstige kopers bijkomende dynamiek en interactiviteit voor de inrichting van de bedrijfsruimte. Door die veelzijdigheid en flexibiliteit richt het zich bij uitstek tot kmo’s.

 

Growners biedt proactief voor sommige van zijn gebouwen verschillende inrichtingsmogelijkheden, ontwikkeld in samenwerking met Conceptexpo en Bedimo realiseert. Deze simulaties houden rekening met een variabel aantal medewerkers voor de ruimte in kwestie. Dit biedt voor de kandidaat-kopers de mogelijkheid om hun kantoren te visualiseren met meer of minder individuele bureaus, vergaderzalen of gemeenschappelijke ruimtes.

Growners maakt ook gebruik van virtual staging voor inrichtingsprojecten zoals de nieuwe co-working spaces van Park Station. Voor hen ontwikkelden Growners en Odyssée Studio samen 3D visuals van de toekomstige installaties, waaronder een kantine, een automatische food corner en een fitnesszaal.

Daarmee is virtual staging een uniek instrument voor het personaliseren van vastgoed en het creëren van ecosystemen die perfect aansluiten bij de noden van kmo’s. 

 
Powered by Apik