De 3 tips van Eric Bastin, CEO van Growners, om mee te surfen op de golf van nieuwe kantoortrends

16 Mars 2021
Eric Bastin, CEO van Growners | © Eric Bastin, CEO van Growners

De afgelopen twee jaren hebben een aantal nieuwe trends met zich meegebracht die een revolutie teweegbrengen op de arbeidsmarkt en in de manier waarop bedrijven de kantoorruimte gebruiken. Ontdek de tips van Eric Bastin, CEO van Growners, om het beste uit deze nieuwe trends te halen.

1.   Eerst en vooral adviseert Eric Bastin bedrijfsleiders om, in het licht van structureel telewerken, na te denken over de organisatie van de werkruimtes van hun bedrijf. Om bijvoorbeeld in te spelen op nieuwe trends is het belangrijk dat bedrijfsleiders zich vragen stellen zoals: "Wat is het doel van mijn kantoor?", "Welke boodschap wil ik met mijn werkplek overbrengen?", "Waarom moet ik mijn medewerkers vragen om naar kantoor te komen?" of "Zijn mijn kantoren echt een afspiegeling van de geest en de cultuur van het bedrijf?" De antwoorden op deze vragen vormen de basis van uw reorganisatie.

2.   Ten tweede herinnert Eric eraan dat de coördinatie tussen de werkplek en telewerken niet noodzakelijkerwijs gepaard gaat met een verkleining van de werkplek, maar eerder met een innovatie van de manier waarop de werkplek wordt ingericht. Als het kantoor bijvoorbeeld de ruimte wordt waar sociale contacten binnen het bedrijf plaatsvinden, moeten de ruimtes zodanig worden ingericht dat ze zowel formele als informele gesprekken bevorderen.

3.   Ten slotte moedigt hij bedrijven aan om na te denken over de geografische ligging om aan de behoeften inzake toegankelijkheid te voldoen en om de mobiliteit van de werknemers te vergemakkelijken. Het grote voordeel van telewerken, is het feit dat de medewerker zich niet moet verplaatsen. Verplaatsingen brengen vermoeidheid, stress en zelfs spanning met zich mee. Een gemakkelijke toegang tot het bedrijf zal het comfort van uw medewerkers verhogen. De herdefinitie van vestigingen naar zones waar de vastgoedkosten lager liggen, maakt het ook mogelijk om budgetten vrij te maken voor nieuwe investeringen in kantooruitrusting en -comfort.


Hoe helpt de expertise van Growners om ten volle te profiteren van deze trends?

Bij Growners verkopen of verhuren we alle soorten gebouwen. We bieden werkruimtes 'op maat' van 50 tot 8.500 m² aan. Dankzij een breed scala aan werkruimte in de stadsrand biedt Growners u de mogelijkheid om kantoorruimte tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te schaffen. Het geld dat u op deze manier bespaart, kunt u gebruiken om te investeren in een optimale en innovatieve inrichting van de werkruimte.
Dus indien u als KMO die deze nieuwe trends stormenderhand wil implementeren, biedt Growners u een breed scala aan ruimtes op maat die aan uw behoeften voldoen.

Powered by Apik